Wetenschap

Zekerheid over kwaliteit

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven.

Wetenschappelijk onderzoek

We houden niet alleen de wetenschappelijke literatuur zo goed mogelijk bij maar we doen ook daadwerkelijk mee aan een groot wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met de Universiteit van Wageningen. Het gaat om een onderzoek waarbij men wetenschappelijk probeert aan te tonen dat bewegen de gezondheid bevordert en de aandoening diabetes kan voorkomen. Het onderzoek heet SLIMMER en u kunt hier meer over lezen op de webpagina www.slimmerdiabetesvoorkomen.nl

Afspraak maken